Kristaller -  fungerar de eller inte?

Kristaller - fungerar de eller inte?

Kristaller har fascinerat människor i tusentals år, och används i många olika sammanhang - från smycken och dekorationer till healing och andlighet. Men vad är det egentligen som gör kristaller så speciella, och hur kan de hjälpa oss att må bättre? Fungerar de eller inte?

Många tror att kristaller har en unik förmåga att påverka vårt energifält och balansera våra kroppar, sinnen och själen.  Detta beror på att kristaller anses ha en speciell vibration eller frekvens som kan påverka våra egna energifält.

Enligt pseudovetenskapen kan kristaller t ex hjälpa till att balansera våra chakran - de sju energicentrum som finns i kroppen - och därmed främja hälsa och välbefinnande. Men det finns också de som tror att kristaller bara fungerar på grund av placeboeffekten - det vill säga att vi tror att de fungerar och därför känner vi oss bättre.

Trots detta har många människor upplevt positiva resultat genom att använda kristaller. En av de vanligaste kristallerna är ametisten, som sägs hjälpa till att lindra stress och öka vår intuition. Citrin anses hjälpa till att föra in mer glädje i livet och att öka självkänslan, medan rosenkvarts anses vara en sten för kärlek och medkänsla.

Att använda kristaller kan vara en del av en holistisk hälsopraxis, och kan användas tillsammans med andra behandlingar och metoder för att främja hälsa och välbefinnande. Men det är viktigt att komma ihåg att kristaller inte är en ersättning för medicinsk behandling, och att det är viktigt att söka professionell hjälp om du upplever hälsoproblem.

Så vad väntar du på? Ta gärna en titt in i min kristallbutik, Själ & Hjärta i Mora eller på nätet, sjalohjarta.se och se vilka kristaller som lockar dig. Vi har MASSOR med nyheter i shoppen och butiken och vi har dessutom 15% rabatt i webbshoppen hela mars ut, använd koden "premiar". 

Oavsett om du tror på kristallers förmåga att balansera din energi eller inte, så är de vackra att titta på och kan vara en fin påminnelse om att ta hand om dig själv och ditt välmående. Bra att veta är också att vi köper in våra kristaller från grossister som tar etiskt ansvar i sin handel. 

Önskar dig en helt fantstisk helg! 

I kärlek, Anna-Klara <3 

Tillbaka till blogg

Har du sett dessa?

Hur kan jag hjälpa dig idag?

Klicka på knappen nedan och läs om mina olika tjänster!

Klicka här >